Ponedjeljak, 22 Listopad 2018

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Prečesto su potrošači u nepovoljnom položaju u odnosima s tvrtkama i vladajućim strukturama, koje ih bez zaštite izlažu nesigurnoj, nepoštenoj ili neetičnoj poslovnoj praksi.
Želimo to promijeniti i osigurati da se glas potrošača čuje i poštuje, te da sa vladajućim strukturama i tvrtkama imaju ravnopravne interaktivne odnose. S našim članicama, partnerima i potrošačima Hrvatske i Europske unije, izazivamo nepoštenu, nesigurnu i neetičnu poslovnu praksu kako bi osigurali da se prema svim potrošačima odnosi pošteno i iskreno, poštujući njihova potrošačka prava.


Najskuplji grad u Hrvatskoj

U troškove se uvrštavaju cijene prehrambenih artikala, piva, vina, pa i cigareta u trgovinama. Također i cijene u gradskom prijevozu, uključujući i usluge taksija, izdvajanja za sportske aktivnosti, za vrtić ili školu, cijene odjeće i obuće, obroka i pića u jeftinijem ili srednje skupom restoranu, itd.

Prema procjeni objavljenoj na stranici numbeo.com četveročlanoj obitelji u Zagrebu za normalan život mjesečno potrebno 14.600 kuna i to bez stanarine, piše Glas Slavonije. Mjesečni troškovi za jednu osobu iznose 4300 kuna. Indeks troškova života u Zagrebu je 56,73, što znači da su troškovi 43,27 posto niži nego u New Yorku, najskupljem gradu u svijetu. Zagreb je prema ljestvici s 525 gradova svijeta ove internetske stranice po troškovima života na 316. mjestu.

U troškove se uvrštavaju cijene prehrambenih artikala, piva, vina, pa i cigareta u trgovinama. Također i cijene u gradskom prijevozu, uključujući i usluge taksija, izdvajanja za sportske aktivnosti, za vrtić ili školu, cijene odjeće i obuće, obroka i pića u jeftinijem ili srednje skupom restoranu, itd.

Za Split se može vidjeti kako je on za život najskuplji hrvatski grad. Prosječna splitska netoplaća je 660 eura, ili oko šest tisuća kuna. Četveročlana obitelj za život u Splitu mjesečno treba 14.470 kuna, bez stanarine. Jednoj osobi potrebno je 4190 kuna. Međutim, indeks troškova života u Splitu je 57,48 i 1,33 posto viši nego u Zagrebu. Split je prema tim troškovima na 314. mjestu ljestvice svjetskih gradova.

Stanovnici Rijeke imaju prosječnu netoplaću od nešto više od 4600 kuna. Četveročlana obitelj mjesečno bi trebala za život 14.130 kuna, a jednoj osobi potrebno je 4160 kuna bez stanarine. Rijeka ima indeks troškova života 56,30 i on je 0,75 posto niži nego zagrebački. Rijeka je prema troškovima života na 318. mjestu među 525 svjetskih gradova.

Za Osijek se navodi da njegovi stanovnici imaju prosječnu netoplaću od 564 eura ili oko 4300 kuna. Osijek je neusporedivo jeftiniji od ostala tri hrvatska velika grada. Četveročlana obitelj ima mjesečne životne troškove od 11.483 kune, dok je jednoj osobi za normalan život potrebno 3430 kuna, bez stanarine. Indeks troškova života u Osijeku je 16,64 posto niži nego u Zagrebu. S indeksom 47,29, Osijek je prema troškovima života 375. na ovoj ljestvici s 525 gradova.

Poslovni

Potrošači istražuju

Suvlasništvo SZ

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...