Ponedjeljak, 22 Listopad 2018

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Prečesto su potrošači u nepovoljnom položaju u odnosima s tvrtkama i vladajućim strukturama, koje ih bez zaštite izlažu nesigurnoj, nepoštenoj ili neetičnoj poslovnoj praksi.
Želimo to promijeniti i osigurati da se glas potrošača čuje i poštuje, te da sa vladajućim strukturama i tvrtkama imaju ravnopravne interaktivne odnose. S našim članicama, partnerima i potrošačima Hrvatske i Europske unije, izazivamo nepoštenu, nesigurnu i neetičnu poslovnu praksu kako bi osigurali da se prema svim potrošačima odnosi pošteno i iskreno, poštujući njihova potrošačka prava.


Obavijest korisnicima toplane

Ovih dana na adrese nekih korisnika toplinske energije stižu prijedlozi ugovora o snabdjevanju toplotnom energijom. Skrećemo Vam pozornost da dobro razmislite prije odluke da potpišete ugovor. UPSS smatra ovaj ugovor nepovoljnim za korisnike toplinske energije.

  • U toku su pregovori sa Gradskom vladom i rukovodstvom toplane oko izmjene odluke o uslovima i načinu snabdjevanja toplinskom energijom.
  • U pregovorima je obečano da se ugovori neće slati korisnicima dok se ne postigne suglasnost.
  • Zbog neusklađenosti, po mišljenju UPSS-a, sa Ustavom, Zakonom o energetici i Zakonom o zaštiti potrošača pokrenuli smo Ustavnu inicijativu za stavljanje van snage odluke o načinu i uslovima snabdjevanja toplinskom energijom.
  • Jedan od glavnih problema je nemogućnost jednostavnog raskida ugovora suprotno Zakonu o zaštiti potrošača. Postoji mogućnost da potpisivanjem ovakvog ugovora na neodređeno vrijeme postanete doživotni ovisnik od volje zaposlenika u toplani.
  • U ugovoru nema Vašeg utjecaja na cijenu grijanjan a raskid ugovora je prilično otežan. Oni određuju cijenu ,a Vaše je samo da platite, bez obzira da li možete i želite da platite takvu cijenu.
  • Ugovor koji šalje toplana možete pogledati OVDJE.

upss-nis

Potrošači istražuju

Suvlasništvo SZ

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...