Prevareni ste. Kome ćete se obratiti za pomoć?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Djelatnici ZHM heroji

Opširnije...

Programirani kvarovi zabranjeni

Opširnije...
Kako djeluju savezi udruga za zaštitu potrošača i tko hrvatske potrošače predstavlja u BEUC-u

Dana 16. lipnja 2019. godine uredništvo Trošilice info poslalo je molbu udrugama za zaštitu potrošača za pojašnjenja kao neku vrstu "otvorenog pisma", jer smatramo kao uredništvo neprofitnog elektroničkog potrošačkog medija (www.trosilica.info) da potrošači, a prvenstveno udruge za zaštitu potrošača imaju pravo na cjelovite i istinite informacije.

Kako do danas nismo dobili odgovore niti očitovanja, pače prozvani su se oglušili na upite, smatramo da potrošači imaju pravo znati, kako bi procijenili rade li udruge u njihovom interesu ili su u pitanju privatni interesi isprepleteno politikom utjecajem resornog ministarstva. Prenosimo zahtjev za pojašnjenja tj. informaciju, a u slijedećem nastavku ćemo objaviti naša saznanja.

Temelj su bili članci objavljeni u Regionalnom tjedniku, a preneseni na Trošilici info.

I dio:

https://www.trosilica.info/zanimljivosti/458-potrosaci-neinformirani

II dio:

https://www.trosilica.info/zanimljivosti/462-dopunjen-zozp

Smatramo da se ne smije igrati s povjerenjem potrošača i udruga, jer tako nešto sprječava svaku suradnju odmah u začetku i dovodi potrošače u zabludu. Svjedoci smo da je poslije zadnjeg neuspješnog sastanka u MIGPO proradila svijest da ipak možemo zajedno.

Zato smo zamolili gospodu Zlatka Polišanskog (predsjednika udruge „MEĐIMURSKI POTROŠAČ“  i Mirana Soića (predsjednika SAVEZA UDRUGA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA HRVATSKE) da nam objasne tvrdnje iz dijela objavljenog sadržaja u Regionalnom tjedniku:

CITAT

"– Donedavno je Ministarstvo gospodarstva financiralo besplatna savjetovališta potrošača, koja su djelovala pri udrugama potrošača (Zagreb, Split, Osijek, Pula, Varaždin,  Duga Resa), ali je to početkom ove godine ukinuto, tako da su potrošači ostali prikraćeni za tu besplatnu uslugu, a godišnje se putem savjetovališta davalo oko 25.000 savjeta. Sada je tu funkciju preuzelo samo Ministarstvo pa tako njihovi zaposlenici daju besplatne savjete na broj telefona 0800/414-414. “Međimurski potrošač” je član Saveza udruga za zaštitu potrošača Hrvatske, koji se sa Savezom udruga za zaštitu potrošača “Potrošač” ujedinio u novi savez jer smo svjesni da samo ujedinjeni nešto možemo postići i postati ravnopravni partneri zakonodavnim i izvršnim vlastima u zaštiti potrošača. Ministarstvo je krajem prošle godine raspisalo natječaj za projekte za financijsku pomoć udrugama potrošača (1,4 milijuna kuna), za administrativno kapacitiranje udruga i edukaciju potrošača, ali je nažalost samo 7-8 udruga dobilo sredstva (manje od 400.000 kuna), a sam natječaj je proveden vrlo neprofesionalno i netransparentno. U Hrvatskoj djeluje i Nacionalno vijeće za zaštitu potrošača, u kojem su od 24 člana samo tri iz saveza udruga potrošača, koje se sastaje vrlo rijetko i neredovito (za rad NVZZP zaduženo je Ministarstvo gospodarstva), i uglavnom se ne bavi problemom edukacije i informiranja građana, iako bi mu to trebala biti prioritetna uloga. Hrvatski sabor svake četiri godine donosi Nacionalni program zaštite potrošača (zadnji je donesen za 2017.-2020.), za čije je provođenje također zaduženo Ministarstvo gospodarstva, ali taj Program uglavnom ostaje mrtvo slovo na papiru. Dakle, generalno se može reći da na području zaštite prava potrošača nemamo baš sjajne rezultate – dodaje Polišanski.

KRAJ CITATA

Nejasno je:

Prvo: Činjenice (Registar udruga) govore da su u Hrvatskoj samo dva saveza udruga za zaštitu potrošača, jer je Savez "POTROŠAČ" (faza likvidacije), prestao djelovati. Stoga postoje samo Savez udruga za zaštitu potrošača Hrvatske i Razvojna organizacija zaštite potrošača.

Drugo:  Udrugama je nepoznata informacija da je  „Savez udruga za zaštitu potrošača Hrvatske, sa Savezom udruga za zaštitu potrošača “Potrošač” (koji ne postoji) ujedinio u novi savez (nepoznatog imena). Nejasno je zašto se ta informacija krije od udruga, jer možda bi neka udruga našla interes da su učlani u taj „Novi savez“.

 

Pitanja za gospođu Anu Knežević (PREDSJEDNICU HRVATSKE UDRUGE ZA ZAŠTITU POTROŠAČA) i Igora Vujovića (PREDSJEDNIKA „POTROŠAČA“ – HRVATSKOG DRUŠTVA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA):

 Iz gornjeg upita gospodinu Polišanskom, slijedi pitanje vama. Naime na mrežnim stranicama BEUC stoji da ste vas dvoje predstavnici „Unije potrošača Hrvatske“ (pretpostavljam da je to zajednički savez o kojem govori gospodin Polišanski)

https://www.beuc.eu/beuc-network/members/unija-potrosaca-hrvatske#contact-card-anchor

Molim Vas za informaciju, kada i gdje je osnovana Unija potrošača Hrvatske (UPH), tko su osnivači i u koji Registar je upisana unija (savez) ?

Nadalje tko su izabrani vodeći ljudi UPH? Jer iz BEUC kontakta je razvidno da ste i jedan i drugi dali email adrese svojih udruga?

Odgovore i pojašnjenja ću objediniti i poslati Vam na autorizaciju prije objave.

Ujedno Vas molim da mi odgovore i pojašnjenja pošaljete u roku do 8 (osam) dana, kako bi sadržaj bio aktualan.

S poštovanjem !

Željko Tomašić