Privredna banka Zagreb: Odluka o promjeni naknada u platnom prometu - Regulativa (Eu) 924/2009

Na internetskim stranicama PBZ d.d.: https://www.pbz.hr/uvjeti-poslovanja/pravne-osobe/naknade.html nalazi se novi cjenik Naknada za usluge u platnom prometu za poslovne subjekte, koji stupa na snagu 15.12.2019.

Cjenik je u potpunosti usklađen s izmjenama i dopunama Regulative (EU) 924/2009 kojom se izjednačavaju visine naknada za iste tipove nacionalnih i prekograničnih transakcija u valuti euro i nacionalnih transakcija u kunama.

Od značajnijih promjena izdvajamo:

  • izjednačavanje naknade za nacionalna i prekogranična plaćanja u valuti euro i nacionalna plaćanja u kunama unutar Banke na razini 1,70 kn po nalogu
  • izjednačavanje naknade za nacionalna i prekogranična plaćanja u valuti euro i nacionalna plaćanja u kunama prema trećim bankama na razini 2,50 kn po nalogu
  • izjednačavanje naknade za nacionalne i prekogranične priljeve u valuti euro i nacionalne priljeve u kunama iz trećih banaka na razini 0,80 kn po transakciji
  • izjednačavanje naknade za nacionalne i prekogranične priljeve u valuti euro i nacionalne priljeve u kunama, donesenih na papiru u prostorije Banke. Nalozi inicirani na ovaj način naplaćivat će se, ovisno o tipu transakcije, jednako kao i gore navedene transakcije, uvećane za jedinstvenu Naknadu za zaprimanje i obradu naloga na papiru, koja iznosi 10 kn po transakciji.

U skladu s gore navedenim promjenama osnovnih naknada, te zbog prilagodbe strukturi troškova koje Banka ima u procesu izvršenja predmetnih transakcija usklađene su i ostale naknade sličnog tipa, koje se mogu, po iznosu, ponešto razlikovati od osnovnih naknada.
U cilju prilagodbe troškovnoj strukturi, promijenjena je i naknada za održavanje računa, te naknada za uplatu gotovine u poslovnicama Banke, dok su uplate gotovine na ostalim kanalima (dnevno-noćni trezori, pametni sefovi, uplatni bankomati) ostale nepromijenjene.

S poštovanjem,
Vaša Privredna banka Zagreb d.d.

Plus hosting - banner
 

Potrošači, ovi savjeti će vam pomoći izbjeći neugodnosti, probleme, možda i tragičan ishod.

Opširnije...

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...

Sedma radionica: "Potrošačka školica"

 

Održana sedma informativno-edukativna radionica u sklopu projekta "Potrošačka školica"

Opširnije...

GI ProbudiKA: Važno je podići cijene

 

GI ProbudiKA o odvozu otpada: Najjednostavnije je podići cijene, treba misliti na sutra.

Opširnije...

PBZ: Odluka o promjeni naknada

 
Privredna banka Zagreb: Odluka o promjeni naknada u platnom prometu - Regulativa (Eu) 924/2009
Opširnije...

U Viškovu konferencija New Deal za potrošače

 
"POTROŠAČICA" - društvo za zaštitu potrošača Hrvatske: Konferencija "New Deal" za potrošače.
Opširnije...