Prevareni ste. Kome ćete se obratiti za pomoć?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Djelatnici ZHM heroji

Opširnije...
 

Zaboravite plastične vrećice i plastično suđe, ovaj trgovački lanac potpuno ih je ukinuo.

Opširnije...

Poštovane dame i gospodo Kauflanda Hrvatska k.d.,

24.06.2017 sam bio u posjeti Domovini, obišao grad Karlovac te izvršio kupovinu proizvoda u Vašoj poslovnici u Karlovcu na "Tržnici". Kao potrošač bio sam nezadovoljan "pravilima poslovanja" koje je postavila uprava Kauflanda Karlovac ili uprava Kauflanda Hrvatska.

Moje nezadovoljstvo upisao sam u "Knjigu prigovora – 1030-201" te do danas nisam dobio pismeni odgovor iako sam to izričito tražio. Po Zakonu o zaštiti potrošača Republike Hrvatske dužni ste potrošaču odgovoriti na njegovu žalbu odnosno pismen o očitovanje u "Knjizi prigovora".

Od moje pismene žalbe prošlo je više od mjesec dana. Bilo je dovoljno vremena sročiti jedan kratki odgovor. Ja odgovor nisam dobio iako sam vrlo čitko napisao u "Knjizi prigovora" moju E-mail adresu na koju sam zamolio da mi se odgovor proslijedi.

Ja sam kao potrošač sada doveden u situaciju da se moram obratiti drugim tijelima Republike Hrvatske kako bih dobio odgovor na moju žalbu.

Obratiti ću se slijedećim institucijama i pravnim osobama :

1. Udrug ama za zaštitu potrošača Republike Hrvatske

2. Odjel za zaštitu potrošača Republike Hrvatske pri Ministarstvu gospodarstva ili drugom pripadajućem ministarstvu

3. Saborskim zastupnicima Republike Hrvatske koji predstavljaju Hrvatsko Iseljeništvo u Republici Hrvatskoj

4. Hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu

5. Vladi Republike Hrvatske

6. Kabinetu Predsjednice Republike Hrvatske

Ako ni tada ne dobijem odgovor na moju žalbu obratiti ću se Upravi Kauflanda Njemačke, Europskoj Komisiji te Udrugama za zaštitu potrošača u Europskoj uniji.

Kao prilog prilažem citat iz "Knjige prigovora". U citatu su moguća mala odstupanja od orginalnog teksta jer je tekst koji prilažem prepisan sa fotografije koju sam načinio nakon pisanja žalbe.

 

CITAT :

KRITIKA: prema upravi Kauflanda k.d. Karlovac!

"Nisam imao sitnog novca za željezna kolica pa sam uzeo plastična. Natrpao sam ih puna proizvoda te na kasi želio proizvode odvesti do auta. Želio sam kao garanciju za kolica ostaviti osobnu iskaznicu. To nije bilo dozvoljeno.

Dok sam došao sa željeznim kolicima koje sam kasnije podignuo bila mi je djelomično strgana biljka paprike koju sam kupio.

Pitanje za upravu Kauflanda k.d.:

1) Objasnite mi riječ "fleksibilitet" i što je "zadovoljstvo kupca"?

2) Da li ste ikad bili u Njemačkoj i promatrali rad Kauflanda u Njemačkoj?"

Završen CITAT!

Dalje sam ispunio formular sa pitanjima u "Knjizi prigovora", kako slijedi:

Je li Vaša reklamacija riješena u poslovnici? - NE

Želite li odgovor na Vaše primjedbe? - DA

Kupac: Dražen Katić

Datum: 24.06.2017

Na kraju moje pismene žalbe ekstra sam napisao:

Molim odgovor pismenim putem na slijedeću E-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. što je jasno vidljivo iz priloženih fotografija!

Izgubivši tako moje vrijeme u Kauflandu, a koje je bilo predviđeno za "brzu kupovinu" uputio sam se autom prema izlazu. Na parkirnoj kućici sam dao moju parkirnu karticu te od djelatnice Parkinga d.o.o. saznao da moram platiti 14 kn parkiranje. Začudio sam se jer sam u Kauflandu proveo manje od 90 minuta, a opće je poznato da je prvih 90 minuta u prodajnim centrima u Europi besplatno.

Postavio sam pitanje: "Zašto moram platiti parkiralište?"

Odgovor djelatnice: "Niste potvrdili parkirnu karticu na blagajni!"

Moje pitanje: "Molim Vas gdje piše da moram potvrditi parkirnu karticu?"

Odgovor: "Na parkirnoj kartici!"

Zamilio sam djelatnicu Parkinga d.o.o. da mi ponovo pokaže parkirnu karticu koju sam joj dao.

Na parkirnoj kartici je stajalo:

Kaufland Karlovac

Parking d.o.o.

Trg Josipa Broza 5

47 000 Karlovac

Upoznajte se sa uvjetima korištenja na info tablama

kao što slijedeća slika i prikazuje:

Odgovorio sam: "Na parkirnoj kartici to ne piše."

Djelatnica je uzela karticu natrag te izjavila: "Pisalo je prošli mjesec".

Moje pitanje: "Gdje se nalaze info table. Ja ni jednu nisam vidio."

Djelatnica: "Nalaze se na parking ulazu u Kauflandu"!

Platio sam 14 kn te autom izišao iz parkirne garaže Kauflanda.

Cijela konverzacija između djelatnice Parkinga d.o.o. i mene protekla je u ugodnom tonu. Napominjem da je djelatnica Parkinga jako ljubazno odgovorila na sva moja pitanja, bila je nasmijšena što je vrlo rijetka pojava u prodaji u Republici Hrvatskoj. Iza mog automobila nije stajao niti jedan drugi auto u redu. Djelatnica Parkinga d.o.o. si je uzela vremena i nije me požurivala u mojoj namjeri da saznam na koji način funkcionira parkiranje u Kauflandu Karlovac.

Po mojoj osobnoj procjeni ona je odličan primjer kako se treba odnositi prema Hrvatskom potrošaču u Domovini. S moje strane svaka pohvala!

Pošto sam izišao iz parkirne garaže Kauflanda te ostavio automobil na drugom parkirnom mjestu na ulici u blizini karlovačke tržnice, vratio sam se pješke do ulaza da vidim gdje se nalazi info tabla za parkiranje. Info table nije bilo već samo oznaka na kojoj je pisalo "Za sve naše kupce 90 minuta besplatnog parkiranja"! Oznaku prikazuju slijedeće dvije slike:

Nije mi bilo jasno gdje se nalazi info tabla na kojoj piše da se parkirna kartica mora na blagajni potvrditi. Bolje sam se zagledao i vidio "info tablu" većih dimenzija na lijevoj izlaznoj strani iz parkirne garaže.

Od ulazne pozicije na kojoj sam stajao i napravio gornje dvije fotografije nije se mogao pročitati sitan napisani tekst. Otišao sam do lijeve izlazne strane i zaista vidio sitno napisani tekst o "Potvrdjivanju parkirne kartice na blagajni". Taj tekst se mogao jedino pročitati ako se nalazite direktno na izlaznoj traci ispred info table i jedino u slučaju da imate dobru dioptriju.

Moja pitanja za upravu Kauflanda k.d. – Karlovac te upravu privatne tvrtke Parking d.o.o.:

1. Zašto se "info tabla" nalazi na lijevoj strani "izlazne trake", a ne na ulaznoj traci?

2. Zašto su slova na "info tabli" koja pišu o "potvrdjivanju parkirne kartice na blagajni" toliko sitnada se jedva vide pročitat kada stojite direktno ispred "info table"?

3. Zašto smatrate da vozač koji ulazi automobilom u parkirnu garažu iz vožnje po ulaznoj traci može vidjeti ono što jedva vidi pješak koji se nalazi na lijevoj "izlaznoj traci" direktno ispred "info table"?

4. Zašto više na parkirnoj kartici ne piše da se mora potvrditi na blagajni kao što je to slučaj prije bio?

5. Da li je sve gore navedeno propust uprave Kauflanda k.d. Karlovac i privatne tvrtke Parking d.o.o. i tko je za taj propust iz uprave odgovoran?

6. Da li smatrate da potrošač koji Vam donosi novac i profit treba snositi i plaćati cijenu Vaših propusta?

7. Ako nije učinjen propust i nitko ne snosi odgovornost iz uprave obadvije tvrtke, da li se radi onamjernom zbunjivanju i "nelegalnom otuđivanju novca" posebno stranih turista i Hrvatskog Iseljeništva koje se nalazi u posjeti Domovini Hrvatskoj? Ako je to slučaj molim javno očitovanje!

Djelatnice na blagajni Kauflanda te u naplatnoj kućići parkinga su bile ljubazne i profesionalne. Sa moje strane svaka pohvala te ih predlažem za "djelatnice mjeseca" kako u tvrtci Kaufland k.d. Karlovac tako i u privatnoj tvrtci Parking d.o.o.

Zamoljavam da se istraži tko je u Upravi obadvije tvrtke odgovoran za gore navedene propuste u kojima sam ja kao "potrošač" kako financijski tako i vremenski oštećen. Zamoljavam da me se izvijesti koje su sankcije poduzete protiv onih rukovodioca koji su odgovorni za propuste.

I zadnja opaska,

Kada sam ostavio proizvode na kasi Kauflanda i išao po željezna kolica nije ih bilo u prizemlju nego sam krenuo na kat da ih podignem. Vozeći se posmičnim stepenicama vidio sam kako iz garaže dvije djelatnice guraju najmanje tri metra spojenih kolica prema posmičnim stepenicama.

To me je zapanjilo. U Njemačkoj u Kauflandu posebno su zaposleni eksterni ljudi na "mini-job bazi" (450 € mjesečno) koji obavlaju te poslove, a naravno ne obavljaju istovremeno i prodaju proizvoda. U Njemačkoj nikada nisam vidio žene koje guraju prazna kolica prema mjestu za posudbu, već te poslove obavljaju redovito muškarci.

Ja osobno znam koliko su ta kolica teška jer sam jednom kada sam išao u kupovinu u Stuttgartu pomogao djelatniku koji je sam ta kolica gurao. Ja znam da to nije i ne smije biti posao za žene.

Poštovane dame i gospodo iz Kauflanda k.d. Hrvatska,

Da li ste se ikad zapitali kakvu sliku na potrošača ostavlja prizor guranja praznih kolica od strane žena koji sam ja vidio?

Da li ste se zapitali kako se osjećaju Vaše zaposlenice koje pored cijelog stresa na blagajni imaju obavezu gurati i željezna kupovna kolica?

Da li smatrate da je Kauflandu-Njemačka svejedno kako se radi u pojedinim poslovnicama izvan Njemačke i da li oni odobravaju takav odnos prema zaposlenicima?

Da li u opisu radnog mjesta Vaših zaposlenica i potpisanim radnim ugovorim stoji "guranje praznih željeznih kolica na mjesto za posudbu"?

I zadnje, da li ste se zapitali kakvu sliku opisani prizor ostavlja na njemačke i domaće državljane koji provode godišnji odmor u Domovini Hrvatskoj te kupuju proizvode u Kauflandu k.d. Karlovac?

Ja Vas zamoljavam da mi odgovorite na ona pitanja koja sam postavio u "Knjizi prigovora" prije više od mjesec dana, jer ja ostvarujem pravo na odgovor po Zakonima Republike Hrvatske te europskim Zakonima o zaštiti potrošača.

S dužnim štovanjem!

Dražen Katić 

Stuttgart, 27.07.2017

Prijava trzisnoj inspekciji Ministarstva gospodarstva - slucaj Kaufland k.d. Karlovac! - pod slijedecim linkom:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/prijava-potrosaca-trzisnoj-inspekciji.html

 

Izvor: http://drazenkatic.blogspot.hr/

Plus hosting - banner
 

Potrošači, ovi savjeti će vam pomoći izbjeći neugodnosti, probleme, možda i tragičan ishod.

Opširnije...

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...
Plus hosting - banner

Sedma radionica: "Potrošačka školica"

 

Održana sedma informativno-edukativna radionica u sklopu projekta "Potrošačka školica"

Opširnije...

GI ProbudiKA: Važno je podići cijene

 

GI ProbudiKA o odvozu otpada: Najjednostavnije je podići cijene, treba misliti na sutra.

Opširnije...

PBZ: Odluka o promjeni naknada

 
Privredna banka Zagreb: Odluka o promjeni naknada u platnom prometu - Regulativa (Eu) 924/2009
Opširnije...

U Viškovu konferencija New Deal za potrošače

 
"POTROŠAČICA" - društvo za zaštitu potrošača Hrvatske: Konferencija "New Deal" za potrošače.
Opširnije...