Prevareni ste. Kome ćete se obratiti za pomoć?
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Djelatnici ZHM heroji

Opširnije...
 

Zaboravite plastične vrećice i plastično suđe, ovaj trgovački lanac potpuno ih je ukinuo.

Opširnije...
Demokratski rasadnik Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa - "Potrošačka školica" 

Dana 13. srpnja 2019. godine u Demokratskom rasadniku Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa održana je druga radionica u sklopu projekta „Potrošačka školica“. Radionicu na temu Ovrha održali su Marija Perušić iz „POTROŠAČICA“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske te voditeljica projekta Monika Milčić i izvoditelje radionica Dean Radišić iz „MREŽNICA“ – udruga za zaštitu potrošača grada Duge Rese.

Potrošači su na radionici upoznati da je ovrha sustav radnji (postupak) za prisilno ostvarenje tražbina koji se provodi na temelju ovršne isprave ili vjerodostojne isprave. Također su potrošači poznati s ovršnim zakonom, trendovima u ovršnom postupku, izvansudskom ovrhom i nedostatkom izvansudskog ovršnog sustava, troškovima postupaka ali i ključnim promjenama u ovršnom zakonu.

Marija Perušić je naglasila da se od ovrhe neka primanja izuzimaju. Tako se od ovrhe izuzima božićnica, uskrsnica, regres (do porezno priznatog odbitka), a u cijelosti se izuzimaju terenski dodatak, pomorski dodatak, sindikalne socijalne pomoći i pozajmice, dnevnice i naknade za službeni put u inozemstvo, naknade za korištenje privatnog automobila u službene svrhe, naknade za odvoji život.

Ako je račun ovršenika blokiran ili ovršenik raspolaže informacijom da je u Fini zaprimljena osnova za plaćanje po kojoj će biti ovršen, može u Fini zatražiti otvaranje posebnog (zaštićenog) računa na koji će se isplaćivati primanja koja su izuzeta od ovrhe ili nad kojima je ovrha ograničena kako bi ovršenik s njima mogao slobodno raspolagati.

S pravnim lijekovima je potrošače upoznao Dean Radišić, a voditeljica projekta Monika Milčić je rezimirala zaključke radionice i sve pozvala na iduću radionicu na temu Prava iz javnih usluga – komunalne usluge i usluge odvoza biorazgradivog i mještovitog otpada. Sljedeća radionica po projektu „Potrošačka školica“ održat će se 07. rujna 2019. godine u prostoru Demokratskog rasadnika Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa s početkom u 10 sati.

Nositelj projekta „Potrošačka školica“ je „MREŽNICA“ – udruga za zaštitu potrošača grada Duge Rese, a „POTROŠAČICA“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske je partner na projektu „Potrošačka školica“ kojeg financira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u iznosu od 47.704,55 kuna kroz Javni natječaj za dodjelu financijske podrške projektnima udruga koje djeluju u području zaštite prava potrošača u 2019. godini.

Ana Smoljak

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Simple Image Gallery Extended

Plus hosting - banner
 

Potrošači, ovi savjeti će vam pomoći izbjeći neugodnosti, probleme, možda i tragičan ishod.

Opširnije...

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...
Plus hosting - banner

Sedma radionica: "Potrošačka školica"

 

Održana sedma informativno-edukativna radionica u sklopu projekta "Potrošačka školica"

Opširnije...

GI ProbudiKA: Važno je podići cijene

 

GI ProbudiKA o odvozu otpada: Najjednostavnije je podići cijene, treba misliti na sutra.

Opširnije...

PBZ: Odluka o promjeni naknada

 
Privredna banka Zagreb: Odluka o promjeni naknada u platnom prometu - Regulativa (Eu) 924/2009
Opširnije...

U Viškovu konferencija New Deal za potrošače

 
"POTROŠAČICA" - društvo za zaštitu potrošača Hrvatske: Konferencija "New Deal" za potrošače.
Opširnije...