Djelatnici ZHM heroji

Opširnije...
Plus hosting - banner
 


"Pamučne, perive maske“ nemaju propisana svojstva zaštite, nemaju EU izjavu sukladnosti

Opširnije...
 

GI ProbudiKA o odvozu otpada: Najjednostavnije je podići cijene, treba misliti na sutra.

Najavljene više cijene odvoza otpada komentirali su iz Građanske inicijative ProdudiKA te kažu kako po donošenju Izmjena i dopuna Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom kao i trgovačka društva koja se bave prikupljanjem mješanog i biorazgradivog komunalnog otpada nalaze samo načine kako opravdati povećanje cijene javne usluge.

Zbog velikog interesa javnosti za ovu temu, priopćenje Inicijative prenosimo u cijelosti…

Niti jedna JLS nije do sada ukazala na činjenicu da Uredba nije u skladu sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom i na taj način pokazala da joj je doista stalo do svojih stanovnika. Način na koji se djeluje je najednostavniji, a to je podizanje cijena usluge bez da se prethodno uložio dodatni napor u našu korist.

Otpad su dužni razvrstavati potrošači i u tome ne vidimo ništa loše jer treba misliti na bolje sutra, ali gdje je poticaj svima onima koji to rade savjesno i je li to doista model povećanja cijena? Uredba o gospodarenju otpadom sadrži i formulu za izračun cijene i treba puno znanja i mudrosti, kako bi parametri koji su sastavni dio obračuna bili prihvatljivi ne samo pružateljima usluge već i nama potrošačima, no ponavljamo ,po  starom dobrom običaju najlakše je podignuti cijenu.

Glavno načelo kod zbrinjavanja otpada je da „onečišćivač plaća“, a to znači da je potrebno određeno mjerenje nastalog otpada od strane potrošača. Također, jasno je navedeno da je pružatelj usluge dužan evidentirati svako preuzimanje otpada i to na način da jasno utvrdi vrstu preuzetog otpada, od koga je otpad preuzet, vrijeme preuzimanja otpada i količinu preuzetog otpada. Pružatelji usluge vežu svoj izračun uz broj pražnjenja i volumen kante, ali što ukoliko isprazne kantu koja nije skroz puna ili kantu koja je pretrpana? Na taj način jasno će utvrditi vrstu, vrijeme i od koga je preuzeto, ali količina sigurno neće biti spravna niti poticajna za sve one potrošače ili zajednice potrošača koji se doista trude odvajati otpad.

Ukoliko pružatelji usluge nisu u mogućnosti primjenjivati zakonske odredbe na adekvatan i nedvosmislen način ne bi  li bilo normalno da utječu na izmjene i dopune zakona i da se jasno pronađe model koji će biti motivirajući i prihvatljiv kako za potrošače tako i za pružatelje ove javne usluge.

Ovim putem apeliramo da se kod izračuna cijene vodi računa o svim troškovima koji ulaze u izračun i da se pokrene inicijativa u smjeru primjenjivosti i poticajnosti, Zakona i svih zakonski akata koji se odnose na ovu javnu uslugu za društvo u kojem živimo danas i za ono što iza nas ostaje našoj djeci u nasljeđe, pišu ispred inicijative ProbudiKA Alen Kristović,Goran Turk i Livija Hrastovčak.

KAportal.hr

Plus hosting - banner

Godišnje bacimo oko 400 tisuća tona hrane i namirnica! Više od polovice prehrambenog otpada u cijeloj Europskoj uniji nastaje u kućanstvima. U Hrvatskoj se godišnje baci oko 400 tona zdravstveno ispravnih namirnica.

Opširnije...

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...

15. ožujka – Svjetski dan prava potrošača

 

Potrošači su najvažnija skupina čiji se stavovi vrlo često ne čuju. Glas potrošača mora se čuti.

Opširnije...

DVB-T2/HEVC odgođen za najmanje 6 mjeseci

 


HAKOM: "Prelazak na novi sustav DVB-T2/HEVC odgođen za najmanje 6 mjeseci."

Opširnije...

Nema zastare za ugovore u CHF!

 

Građani na ovo čekali godinama: Nema zastare kod ništetnih ugovora u CHF!

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...