Preporuke će biti proslijeđene Povjerenstvu za humane lijekove koje će usvojiti konačno mišljenje.

Opširnije...
Plus hosting - banner

Društvo potrošača Međimurja: ‘Građani se najviše žale na HRT i T-com’

Opširnije...

Budute informirani izbjegnite neugodnosti

Izađite iz dužničkog ropstva

 


Oprez kod slanja/primanja pošiljke preko Hrvatske pošte

Javlja nam se nezadovoljna potrošačica koja je u prosincu primila paket od fizičke osobe izvan EU za fizičku osobu u EU čija je vrijednost bila izražena u funtama. Kako HP po novom radi  poslove carinjenja za Carinu, naplaćena joj je carina i troškovi obrade paketa, ali do danas  nije jasno kako će joj vratiti  preplaćenu razliku od 5 funti  jer je umjesto 39 funti bilo uneseno u sustav 44 funte te joj je carina naplaćena više nego je trebalo, a na paketu je zapravo jasno bila naznačena vrijednost paketa pa je nejasno kako nitko to nije uočio prilikom "pregleda paketa". Potrošačica je slijedila postupak reklamacije i žalbe te na puno mailova dobila  nešto različitih odgovora iz kojih se može  sumirati nekoliko stvari.

Puno je nelogičnosti i nejasnoća oko postupanja HP koja niti sama bez pomoći Carine ne zna objasniti što i kako naplaćuje. Ispada da se i ta cijena koja je naznačena na paketu može "rušiti" uz izjavu pošiljatelja pošiljke, jer obično se stavi veća cijena u slučaju da se paket izgubi. Sve dok vam vrijednost paketa ne prelazi 45 eura ne bi vam trebalo ništa biti naplaćeno. Iz primljenih  mailova vidljivo je što se naplaćuje, kako i po kojem tečaju (srednji tečaj HNB-a) preračunato u EUR-e.

HP očito ne šalje na obuku svoje zaposlenike koji u pravilu ne znaju strancu objasniti niti što  naplaćuju niti zašto već govore da oni nemaju ništa s tim iako oba računa izdaje HP i na kraju mjeseca sav tako naplaćen novac šalje se Carini, odnosno HP ga uplaćuje Carini. 

Paketi koji stižu iz Kine npr. i koji dolaze putem DPD-a, a ne HP nemaju carine ni poštarine (iz pouzdanih izvora), dok  HP naravno uvijek dodatno nešto naplaćuje. 

Podnesen je i prigovor Povjerenstvu za reklamacije HP koja ga na  kraju ignorira jer očito ne zna niti što je to. Na mailove odgovaraju kratko, nejasno, te naravno bez potpisa odgovorne osobe i bez upute o mogućnosti daljnje žalbe. Na njihovim stranicama nisu razvidni brojevi niti mailovi na koje se može žaliti, već očekuju da stranke popunjaju obrazac i prilažu podatke u obliku fotografija, ali nije moguće odabrati u padajućem izborniku da se radi o paketu fizičke osobe za fizičku osobu, a ne pošiljci koju je stranka kupila. Ispada da je Pošta možda uzela prevelik zalogaj radeći poslove koje prije nije radila, a bez adekvatne obuke svojih zaposlenika i ljudi koji rade u i tzv. službi za korisnike. Iako je potrošačica dobila mail da su smanjili iznos sa 44 funte na 39 funti niti jedan mail joj nije upućen u kojem bi joj objasnili da je nešto preplatila  za taj i taj iznos i na koji način će joj taj novac biti vraćen.  Potrošačica je na kraju odustala od traženja daljnjih informacija jer je očito da je HP-ov modus  operandi dovesti stranku do ludila ignoriranjem i raditi po svome jer na kraj krajeva niti ima potpisa niti odgovornih osoba za sve nejasnoće i nesmislice koje pišu u svojim mailovima, a niti ima ikakve zaštite za potrošače koji koriste njihove usluge u slučaju njihovih grešaka.

Jasno je da je pošiljka prelazila jedan cent i da je zbog toga naplaćena carina, a troškovi koje uzima HP su za pregled paketa, koji u njenom slučaju nije niti otvoren, a smatramo da u većini slučajeva niti ne bude otvoren. 

Zaključak je da je usluga HP vrlo loša i neprofesionalna. Činjenice su da i nakon mnoštva mailova na koje  nije dobila ni jedan pravi i smisleni odgovor, da ne daju konkretne odgovore, da se ne potpisuju u mailove je činjenica, da nema upute o pravnim lijekovima u slučaju da stranka nije zadovoljna njihovim odgovorom je činjenica, da prosječan potrošač treba guglati stranice i stranice da bi našao nekakve informacije vezano na svoja pitanja je činjenica.

Nezadovoljna potrošačica (podaci poznati redakciji)

 

Plus hosting - banner

Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava

 


UZP Kutina: Epilog s E.on-om: Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava!

Opširnije...

Ključne riječi koje pokreću prisluškivanje preko mobitela

 


Ključne riječi koje pokreću prisluškivanje preko mobitela! Stručnjak tumači što se zbiva, što poduzeti

Opširnije...

Ispada kao da poskupljenja i nema, ali…

Marketinški trik kojim se legalno zavaravaju kupci: “Ispada kao da poskupljenja i nema, ali…”

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...