Udruga ovršni na trećoj informativno– edukativnoj radionici s temom „Javne usluge" u Dugoj Resi.

U sklopu projekta „Potrošačka školica“ koji provode „MREŽNICA“ – udruga za zaštitu potrošača grada Duge Rese, zajedno s partnerima „POTROŠAČICA“ – društvom za zaštitu potrošačica Hrvatske održana je navedena radionica na kojoj se pridružila i direktorica Čistoće Duga Resa, gospođa Josipa Škrtić Pucarević.

Na radionici su se potrošačima približili i objasnili pravni okviri za odvoz otpada u RH, sustavi sakupljanja komunalnog otpada, obveze korisnika i davatelja javne usluge, ugovori o korišenju javne usluge te njezine cijene i načini pravne zaštite potrošača protiv postupanja pružatelja javne usluge.

Građani su postavljali pitanja direktorici Čistoće ponajviše o preuzimanju glomaznog otpada, koji je jedanput godišnje besplatan, o razvrstavanju otpada, o razlozima povišenja cijena javne usluge, te o neravnopravnim plaćanjima javne usluge u slučaju jednog korisnika nasuprot jednoj obitelji.

Radi građanske zainteresiranosti, voditeljica projekta Monika Milčić i izvoditelj na projektu Dean Radišić, obradili su i temu grobne naknade zbog slučajeva građana koji su bivali ovršeni iako su plaćali istoimenu naknadu. Objašnjeno je kako se u slučaju neplaćanja grobnog mjesta ono smatra napuštenim, te se ponovno dodjeljuje na korištenje, ali tek nakon proteka 15 godina od posljednjeg ukopa u grob, odnosno 30 godina od ukopa u grobnicu.

Zadnja obrađena tema bile su vodne usluge na kojoj su se temi građani također interaktivno uključili, te iznosili svoje slučajeve jer svi smo najmanje jednom dobili iznenadnu ratu od 600,00 kn, a do tada su nam rate bile po 200,00 kn. U takvim slučajevima, kao i u slučaju puknuća cijevi u zgradi ili kući, građani nažalost ne idu do kraja u zalaganju za svoja prava nego jednostavno plate namet koji nije njihov.

Stoga je građanima naglašeno podnošenje prigovora, na koji imaju rok od 8 dana od primitka računa. Prethodno pisanje prigovora je obavezno kako biste mogli ostvarili pravo na idući korak, a to je reklamacija.

Po završetku radionice, voditelji su se zahvalili svima prisutnima, te ih pozvali na Drugu javnu tribinu u sklopu projekta Potrošačka prava i obaveze, koja će se održati 20.9. u Demokratskom rasadniku Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa.

Udruga "OVRŠNI"

Plus hosting - banner
 

Potrošači, ovi savjeti će vam pomoći izbjeći neugodnosti, probleme, možda i tragičan ishod.

Opširnije...

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...

Sedma radionica: "Potrošačka školica"

 

Održana sedma informativno-edukativna radionica u sklopu projekta "Potrošačka školica"

Opširnije...

Ništa od povećanje cijene za odvoz smeća

 

Ustavni sud obustavio uredbu o gospodarenju otpadom, gradovi i općine ne mogu dizati cijene

Opširnije...

Nema zastare za ugovore u CHF!

 

Građani na ovo čekali godinama: Nema zastare kod ništetnih ugovora u CHF!

Opširnije...

Međimurski info centar potrošača poziva volontere

 

Volonteri se mogu javiti s Motivacijskim pismom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Opširnije...