Prevareni ste. Kome ćete se obratiti za pomoć?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Djelatnici ZHM heroji

Opširnije...

Programirani kvarovi zabranjeni

Opširnije...

Piše: Žana Beber

--------------------------------

Država želi Gradu Čakovcu darovati zemljište u romskom naselju Kuršanec, ukoliko joj Grad otpiše dug od 1,5 milijuna kuna. Gradski vijećnici složno su odbili ponudu da država "daruje" navedeno zemljište, na kojem se redom nalaze nelegalizirane kuće. Složili su se kako to ne bi bilo darovanje, već otkup.

Naime, država je "velikodušno" ponudila to zemljište kao dar Gradu Čakovcu, ali postoji i onaj, svima nam dobro znani, "ako" – pod uvjetom da se Grad Čakovec odrekne potraživanja na dug, koji država prema njemu ima od prodaje bivših društvenih stanova.

Državi je Grad ponudio svoj prijedlog: ona će Gradu dati infrastrukturne koridore na spornom zemljištu, ili pak suglasnost za gradnju infrastrukture na njima, dok će njoj ostati i zemljište i obveza podmirenja duga.

Živi bili pa vidjeli, kaže ona stara narodna, svima nam znana poslovica. Tako Vlada vlada – kompenzira nam firme, zbog čega i propadaju. Nakon firmi okrenula se i gradskim poglavarstvima.

Sve samo da prikrije činjenicu da je država najveći dužnik koji svjesno uništava malog čovjeka, što se vidi i iz ovog slučaja.