Djelatnici ZHM heroji

Opširnije...
Plus hosting - banner
 


"Pamučne, perive maske“ nemaju propisana svojstva zaštite, nemaju EU izjavu sukladnosti

Opširnije...

Piše: Žana Beber

--------------------------------

Ne mogu odoljeti, a da se ne osvrnem na Sanju Musić Milanović, prvu damu i "bolju polovicu" našeg novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića. Bivšeg premijera, čovjeka na čelu jedne od najgorih i najštetnijih Vlada u povijesti Republike Hrvatske. Vlade koja je donijela onaj najgori, kriminalni i genocidni Ovršni zakon, te zadužila Hrvatsku za cca 57 milijardi kuna.

No, nećemo o njemu, ovaj put.

"Režite crni kruh na tanje šnite ako vam je preskup."

Poznat je to savjet gospođe Sanje Musić Milanović, koja je svojevremeno gladnim Hrvatima dijelila savjete i lekcije o kruhu i zdravom životu.

Osim što je duhovita i pametna, gospođa Milanović je i vrlo ambiciozna, možda čak i više od svog supruga. Priča se, kada je o karijeri riječ, da joj baš nitko i ništa ne može stati na put.

Naime, gđa Milanović je znanstvenica respektabilne karijere. Ne tako davno, rad dvojice studenata zagrebačkog Medicinskog fakulteta, nagrađen je Rektorovom nagradom.
Kreiran pod mentorskom palicom Sanje Musić Milanović, nagrađen je kao individualni znanstveni rad.
Prema procjenama stručnjaka s tog fakulteta, taj rad nije bio uopće adekvantan za prestižnu Rektorovu nagradu, što znači da ju je studentski dvojac dobio mimo protokola. Da li se ovom radu progledalo kroz prste zbog utjecaja gospođe Milanović i njezinog supruga, ostaje nam na maštu.

Isto tako, pričalo se da je na njezinu inicijativu sa čela Ministarstva zdravstva smijenjen Rajko Ostojić, a doveden Siniša Varga, obiteljski prijatelj Milanovićevih. Djelatnici Zavoda tvrde kako je u vrijeme stolovanja Zorana Milanovića u Banskim dvorima, njegova supruga kadrovirala i uhljebljivala šakom i kapom, te uhljebila mnoštvo svojih prijateljica, i kako je u to vrijeme u Zavodu bilo korupcije i nepotizma na pretek.

Glasine kruže da je upravo gđa Sanja ta koja vuče sve konce u obitelji Milanović, i da je uveliko utjecala na njegove katastrofalne premijerske odluke. Navodno je s njime sastavljala čak i liste za Sabor, na kojima su bile i neke njezine prijateljice.

Gospođa Milanović poznata je i kao velika radoholičarka, koja smatra da je upravo nerad u Hrvatskoj najveći problem, dok je ona sama svojevremeno punila medijske stupce, jer je punih sedam godina radila bez važeće liječničke licence.

Prema podacima Hrvatske liječničke komore, njezina licenca istekla je 2008. godine, a zahtjev za produljenjem podnijela je tek 2015. godine.
Gospođa Musić Milanović u središtu pažnje javnosti našla se i zbog časopisa Collegium Antropologicum za koji piše, a u koji je, dok joj je suprug bio premijer, iz Ministarstva obrazovanja stiglo 160 tisuća kuna donacije, iako je časopis prijavio 500 tisuća kuna prihoda, i tako se uvrstio u skupinu najbogatijih hrvatskih znanstvenih časopisa. Zanimljivo, zar ne? Definitivno nas čeka vrlo zanimljivo razdoblje, u kojem će se puno toga iskristalizirati i saznati, a do tada, dragi ljudi, režimo kruh na tanje šnite ako nam je preskup!

Plus hosting - banner

Godišnje bacimo oko 400 tisuća tona hrane i namirnica! Više od polovice prehrambenog otpada u cijeloj Europskoj uniji nastaje u kućanstvima. U Hrvatskoj se godišnje baci oko 400 tona zdravstveno ispravnih namirnica.

Opširnije...

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...

15. ožujka – Svjetski dan prava potrošača

 

Potrošači su najvažnija skupina čiji se stavovi vrlo često ne čuju. Glas potrošača mora se čuti.

Opširnije...

DVB-T2/HEVC odgođen za najmanje 6 mjeseci

 


HAKOM: "Prelazak na novi sustav DVB-T2/HEVC odgođen za najmanje 6 mjeseci."

Opširnije...

Nema zastare za ugovore u CHF!

 

Građani na ovo čekali godinama: Nema zastare kod ništetnih ugovora u CHF!

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...