Doznajte koje usluge pokriva HZZO, a za koje ćete morati posegnuti u novčanik.

Opširnije...
Plus hosting - banner
 


Pozivamo trgovce i potrošače da stanemo na kraj bezrazložnom podizanju cijena.

Opširnije...

Budute informirani izbjegnite neugodnosti

Izađite iz dužničkog ropstva

Piše: Željko Tomašić

--------------------------------

Budući roditelji na svoje dijete trošit će već u trudnoći. Potrebno je kupiti prvu odjeću, opskrbiti se krevetićem za dijete, kolicima, kadom za kupanje bebe, stolićem za presvlačenje i pelenama za prve dane.

Istraživanja pokazuju da roditelji već u prvih godinu dana života djeteta potroše oko 30 tisuća kuna i to kako koriste rabljenu opremu, a kupi samo osnovne potrepštine kao što su dječja kolica i krevetić za bebu s posteljinom.

Na primjer cijena jedne pelene kreće se od 1 do 1.50 kuna, a dnevno ih je potrebno pet do deset. Računica ako roditelji kupuju jeftinije pelene, po cijeni od kune po komadu, a dijete ih dnevno troši pet (što i nije realno, posebno u prvim tjednima), pokazuje da će godišnje izdvojiti minimalno 1.825,00 kuna samo za pelene. Ako majka ne doji, trebat će i zamjensko mlijeko, čija je cijena od 50 kuna naviše, ovisno o težini i dobi dojenčeta.

Predškolcima će roditelji osim odjeće i kozmetike, možda financirati i jaslice, dječji vrtić, kao i razne aktivnosti. To znači da već do osnovne škole roditelji mogu potrošiti do 150 tisuća kuna na dijete. 

Zanimljiva istraživanja, ako se zna da natalitet u Hrvatskoj drastično pada, a JLS imaju "pronatalitetnu politiku" , potpore roditeljima pri rođenju djeteta od 1.000,00  do 5.000,00 kn i kasnije zaborave da roditelji imaju velike troškove i dalje, a i sufinanciranje boravka djece u jaslicama ili vrtiću se svodi na simboliku. 

Hipotetski da JLS preuzmu obvezu da kupe opremu za novorođenče koje će doći na svijet trošak bi bio oko 30.000,00 kn, te je "pomoć" od 1.000,00 - 5.000,00 kn omalovažavanje roditelja pomoću kojeg se kupuje glas na izborima. 

"Od kolijevke pa do groba traže potrošačko doba" 

 

Plus hosting - banner

Diskriminacija potrošača u Karlovcu

 


Udruga KORANA: Otvoreno pismo Gradonačelniku i Gradskom vijeću Grada Karlovca  

Opširnije...

Povoljna cijena el. energije za obrtnike

 


UZP Kutina obavještava obrtnike, da iskoriste mogućnost smanjenja računa za el. energiju.

Opširnije...

Koliko novca uvijek treba imati kod kuće

 


Stručnjaci za prava potrošača preporučuju da je novac najsigurnije čuvati u sefu.

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...