Srijeda, 22 Svibanj 2019

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Prečesto su potrošači u nepovoljnom položaju u odnosima s tvrtkama i vladajućim strukturama, koje ih bez zaštite izlažu nesigurnoj, nepoštenoj ili neetičnoj poslovnoj praksi.
Želimo to promijeniti i osigurati da se glas potrošača čuje i poštuje, te da sa vladajućim strukturama i tvrtkama imaju ravnopravne interaktivne odnose. S našim članicama, partnerima i potrošačima Hrvatske i Europske unije, izazivamo nepoštenu, nesigurnu i neetičnu poslovnu praksu kako bi osigurali da se prema svim potrošačima odnosi pošteno i iskreno, poštujući njihova potrošačka prava.

Povjerenje potrošača

Prevareni ste. Kome ćete se obratiti za pomoć?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Zaštitimo se znanjem

HR agencija za hranu

"Imam pravo znati" u Novalji


"Imam pravo znati" u Novalji

Razvojna organizacija za zaštitu potrošača, Centar za edukaciju i informiranje potrošača i Grad Novalja Vas pozivaju na predavanje : „IMAM PRAVO ZNATI„ Predavanje će se održati u utorak, 02. travnja 2019. s početkom u 11,00 sati, Gradska knjižnica, Dalmatinska ulica bb, Novalja.

Prava potrošača sve se intenzivnije i detaljnije štite, pa nije ni čudo da mnogi od nas nisu upoznati sa svakim pravom koji nam je na raspolaganju. Najčešći problemi s kojima se suočavaju potrošači su materijalni nedostaci kupljene robe, neispravnost i problemi prilikom reklamacije proizvoda, ali i problemi kod pružanja javnih usluga.

Reklamacija proizvoda i javne usluge su samo neke od tema koje će obrađivati ovo interaktivno predavanje.

Predavanje se provodi u sklopu projekta : „Zaštita potrošača korisnika turističkih usluga„ koji financira Grad Novalja.  

 

Potrošači istražuju

Suvlasništvo SZ

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...