Sedmi ljudski koronavirus po redu

Opširnije...
Plus hosting - banner
 


Države članice imat će 24 mjeseca od stupanja direktive na snagu da je prenesu u nacionalno pravo

Opširnije...

Budute informirani izbjegnite neugodnosti

#budimoodgovorni

 
"POTROŠAČICA" - društvo za zaštitu potrošača Hrvatske: Konferencija "New Deal" za potrošače.

VIŠKOVO U Domu hrvatskih branitelja na Viškovu održana je konferencija New deal za potrošače. Uz financijsku potporu Općine Viškovo i Primorsko-goranske županije, konferenciju je organizirala Udruga "Potrošačica“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske.

Osnovani su prošle godine s ciljem informiranja, educiranja i savjetovanja potrošača Hrvatske. Na konferenciji u Viškovu sudjelovali su pročelnik Ureda primorsko-goranske županije Goran Petrc, načelnica Općine Viškovo Sanja Udović sa zamjenicima Snježanom Podobnik i Denisom Mladenićem, predstavnici udruga za zaštitu potrošača, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te predstavnici HAKOM-a.

Razvojna organizacija zaštite potrošača pobliže je objasnila Agresivnu poslovnu praksu s primjerima najčešćih upita potrošača. Prava potrošača na Internetu s naglaskom na sklapanje ugovora na daljinu u elektroničkim komunikacijama predstavili su predstavnici HAKOM - Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, dok je predstavnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta predstavila Europski potrošački centar u Republici Hrvatskoj. 

Riječ je o centru koji postoji u svim državama članica Europske unije te Islandu i Norveškoj. Europski potrošački centar daje savjete i osigurava informacije o prekograničnoj kupovini roba i usluga te rješava prekogranične pritužbe i sporove.

Riječ je o jedinoj takvoj mreži u Europi koja besplatno savjetuje potrošače te, u ime korisnika, kontaktira trgovca robom ili pružatelja usluga u slučaju nezadovoljstva s trgovcem ili pružateljem usluge u bilo kojoj zemlji Europske unije.

Osim toga, ako sporazumno rješenje nije moguće, savjetuje korisnika o budućim koracima poput izvansudske nagodbe ili drugih potrebnih radnji. Više o centru može se pronaći na internet stranici http://ecc-croatia.hr/.

Društvo Potrošačica predstavilo je dokument Europske komisije pod nazivom New Deal za potrošače kojim Komisija jača prava potrošača i njihovu provedbu. Više o njihovom radu može se pronaći OVDJE. Nepoštenu poslovnu praksu objasnili su predstavnici Mreže potrošača Hrvatske dok je Društvo VUKANOVČAR govorilo o tome je li HRT pristojba pretplata na program HRT ili državni porez.

Novi list

Plus hosting - banner
 


Sitnice poput omiljene čokoladice ili čak i pelene za bebu pomoći će joj više nego što mislite.

Opširnije...

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...

Hrvatska po potrošnji pretposljednja u EU

 


Hrvatska po potrošnji i BDP-u po stanovniku pretposljednja u Europskoj uniji

Opširnije...

Prvi Prelog sa 66 posto, Zagreb na 17, a Split na manje od četiri

 


Prema rezultatima u odvajanju komunalnog otpada, čak 11 ih je iz Međimurske županije.

Opširnije...

Europski sud donio presudu oko kredita

 


Europski sud presudio da banke ne smiju troškove ugovaranja svaliti na klijente

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...