Prevareni ste. Kome ćete se obratiti za pomoć?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Djelatnici ZHM heroji

Opširnije...

Programirani kvarovi zabranjeni

Opširnije...
Oznaka: Fina, Hitno, Javni bilježnici, Press konferencija, Udruga ovršni Ustanak.

UDRUGA OVRŠNI USTANAK

U Republici Hrvatskoj blokirano je oko 260.000 građana, a izvršeno je preko 15 milijuna ovrha na 4 milijuna građana!
Brojke su alarmantne i svakoga dana sve veće. Izravna su posljedica Ovršnog zakona.

Danas je u Hrvatskom saboru trajala rasprava o prvom čitanju izmjena Ovršnog zakona, a mi iz Udruge ovršni, bili smo na licu mjesta.
Zatražili smo HITNO donošenje novog Ovršnog zakona kojim bi se zlouporaba ovršnog postupka tretirala kao kazneno djelo, i da se dodatno zaštiti ovršni postupak od monopola!
Također, tražimo da se iz ovršnog postupka izuzme, odnosno izbace FINA, javni bilježnici i odvjetnički uredi, te da se najprije otplaćuje glavnica dugovanja, zatim realna kamata i minimalni troškovi ovrhe.
Tražimo ukidanje ovrhe nad jedinom nekretninom, jer se njome uskraćuje pravo na dom koje je zajamčeno Ustavom Republike Hrvatske !
Dakle, ako se nekretnina koristi za stanovanje ovršenika, prema našem prijedlogu, tu nekretninu nije moguće ovršiti i to bez obzira koja je visina duga !
Ako se radi o dužniku s više nekretnina, predlažemo da mu se omogući nagodba u kojoj on sam prodaje svoju nekretninu po realnoj tržišnoj vrijednosti.
Isto tako, predložili smo da se uvede digitalizacija sustava na relaciji sudovi-dužnici, umjesto sudovi-javni bilježnici-FINA, jer ponavljamo, navedene iz potpunosti treba isključiti iz postupka !

Ovršni zakon je crna mrlja naše zemlje.
Svi naši prijedlozi vraćaju dostojanstvo našem narodu.
Ovršni zakon mora biti efikasan, pravedan prije svega, a naši prijedlozi su realni, izvedivi, te najvažnije od svega – dostojanstveni.
Uvažavanjem ovih prijedloga vratili bi dužniku dostojanstvo i Ustavom zajamčeno pravo na slobodan život i realno otplaćen dug.

HITNO TRAŽIMO DA SE OVI PRIJEDLOZI UVAŽE !

medjimurjepress.net