Društvo "POTROŠAČICA": Prezentacija novih pogodnosti za potrošače Istarske županije

Vrbovsko, 01. prosinca 2019.:  Udruga "Potrošačica“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske je jako zahvalna udruzi Alfa Albona što joj je omogućila u zadnji čas da održati  tribinu Prezentacija novih pogodnosti za potrošače Istarske županije u njihovu prostoru na adresi Kalić 2, Labin.

U petak 29. studenog 2019. godine oko 14 sati sam obaviještena da zbog štrajka u školama ne možemo u subotu 30. studenog 2019. godine održati tribinu u Srednjoj školi Mate Blažina te nam je sugerirana odgoda iste, ali zbog provedbe drugih projekata nismo bili u mogućnosti odgoditi tribinu te smo se dali u potragu za novih prostorom – Ana Smoljak, predsjednica Društva Potrošačica.

Na tribini Prezentacija novih pogodnosti za potrošače Istarske županije potrošačice su educirane o mogućnosti upisa svojih telefonskih brojeva u registar NE ZOVI kako bi se zaštitile od agresivnih trgovaca.  Također su educirane kada se poslovna praksa smatra nepoštenom i što sve spada pod nepoštenu poslovnu praksu te u kojem se roku mogu predomisliti i bez objašnjenja trgovcu vratiti proizvod kupljen putem interneta prodavaču i dobiti povrat sredstava. Drugim riječima, potrošačice su educirane koja prava su dobile zahvaljujući dokumentu New deal za potrošače: Komisija jača prava potrošača i njihovu provedbu.

Projekt Prezentacija novih pogodnosti za potrošače Istarske županije s HRK 2.536,85 sufinancira Istarska županija, Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu.

Ana Smoljak

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Simple Image Gallery Extended

Plus hosting - banner
 

Potrošači, ovi savjeti će vam pomoći izbjeći neugodnosti, probleme, možda i tragičan ishod.

Opširnije...

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...

Sedma radionica: "Potrošačka školica"

 

Održana sedma informativno-edukativna radionica u sklopu projekta "Potrošačka školica"

Opširnije...

GI ProbudiKA: Važno je podići cijene

 

GI ProbudiKA o odvozu otpada: Najjednostavnije je podići cijene, treba misliti na sutra.

Opširnije...

PBZ: Odluka o promjeni naknada

 
Privredna banka Zagreb: Odluka o promjeni naknada u platnom prometu - Regulativa (Eu) 924/2009
Opširnije...

U Viškovu konferencija New Deal za potrošače

 
"POTROŠAČICA" - društvo za zaštitu potrošača Hrvatske: Konferencija "New Deal" za potrošače.
Opširnije...