Odbijanje cijepljenja je strah, nesigurnost i manjak znanja o cjepivu protiv bolesti COVID-19.

Opširnije...
Plus hosting - banner
 


Na našim kovanicama nalaziti šahovnica, kuna, geografska karta Hrvatske, glagoljica te Nikola Tesla.

Opširnije...

Budute informirani izbjegnite neugodnosti

Izađite iz dužničkog ropstva


Deklaracija o suradnji

Po uzoru na potpisivanja Deklaracije o suradnji gradova i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj Ured za udruge proširuje inicijativu te pokreće potpisivanje Deklaracije o suradnji županija i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.

Ured za udruge, u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, organizira javno događanje u sklopu međunarodne manifestacije Tjedna otvorene vlade (engl. Open Government Week), 10. svibnja 2018. godine na kojem će se svečano potpisati i predstavili Deklaracija o suradnji županija i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske je 2013. godine pokrenuo projekt potpisivanja Deklaracije o suradnji gradova i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj kojom gradonačelnice i gradonačelnici izražavaju spremnost za razvijanje suradnje i partnerskog odnosa s organizacijama civilnoga društva te se obvezuju na provođenje aktivnosti kojima se unapređuje savjetovanje i uspostavlja transparentan i djelotvoran sustav financiranja i podrške provedbi projekata i programa organizacija civilnoga društva od interesa za opće dobro.

Po uzoru na navedeno pozitivno iskustvo s gradovima, a osluškujući potrebe i želje lokalnih zajednica za učvršćivanjem suradnje organizacija civilnoga društva i lokalnih vlasti, Ured za udruge proširuje inicijativu te pokreće potpisivanje Deklaracije o suradnji županija i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija. Deklaracija je razvijena uvažavajući da je razvijeno civilno društvo jedna od pretpostavki i mjerila demokracije i stabilnosti političkoga sustava, a suradnja javne vlasti s građanima i civilnim društvom u stvaranju, provedbi i praćenju javnih politika jedno od temeljnih obilježja države koja služi svojim građanima te imajući na umu Europsku povelju o lokalnoj samoupravi i Nacionalnu strategiju stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva.

Nakon ovog događanja, Ured za udruge u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, planira organizirati predstavljanje i potpisivanje Deklaracije u županijama diljem Hrvatske.

Tekst Deklaracije možete pronaći u nastavku.

Deklaracija o suradnji županija i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj 

Ured za udruge

Plus hosting - banner
 


Objavljen je prvi pregled podataka iz sustava Evidencija lokacija odbačenog otpada.

Opširnije...
 


Ustavni sud je zaključio da su odredbe Zakona o energetskoj učinkovitosti kontradiktorne.

Opširnije...

Provjerite učinkovitost proizvoda i ukupne troškove!

 


Nova mrežna aplikacija koja podržava odabir učinkovitih kućanskih i elektroničkih uređaja

Opširnije...

Pošiljke s robom iz trećih zemalja

 


Dodatno pojašnjenje HAKOM-a vezano za poštanske pošiljke s robom iz trećih zemalja od 1. 7.

Opširnije...

FINA upozorava - pazite na opis plaćanja

 


Fina upozorava uplatitelje pomoći stradalima u potresu: pazite na opis plaćanja!

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...