Prevareni ste. Kome ćete se obratiti za pomoć?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Djelatnici ZHM heroji

Opširnije...
 

Zaboravite plastične vrećice i plastično suđe, ovaj trgovački lanac potpuno ih je ukinuo.

Opširnije...


Nova ravnateljica HAH

Nakon provedenoga javnog natječaja, na prijedlog ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, Upravno vijeće Hrvatske agencije za hranu (HAH), na sjednici održanoj 23. svibnja 2018., jednoglasno je imenovalo dr.sc. Darju Sokolić za novu ravnateljicu HAH-a. Nova ravnateljica je izabrana po isteku petogodišnjeg mandata dosadašnje ravnateljice Andree Gross-Bošković, a svoj mandat započinje 1. lipnja 2018. godine.

Dr. sc. Darja Sokolić rođena je 1968. godine u Osijeku. Diplomirala je na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, a doktorirala je na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Tijekom svoje profesionalne karijere prošla je veći broj usavršavanja iz područja upravljanja procesima, standarda kvalitete, sigurnosti hrane, te prijave i vođenja EU projekata. Objavila je petnaestak znanstvenih radova i sudjelovala je na velikom broju međunarodnih i domaćih konferencija. Bila je voditelj i koordinatorica na više od 20 nacionalnih i međunarodnih znanstvenih i stručnih projekata, od kojih je najznačajniji FP7 TDS Exposure (2012. – 2015.). Članica je EFSA-ine Znanstvene mreže za prikupljanje podataka o prehrambenim navikama te EFSA Savjetodavnog vijeća. Od 2010. godine obnaša dužnost WHO INFOSAN Network Focal Point-a za Hrvatsku, a od 2016. godine članica je i HUP-ove baze poslovnih žena.

Osim u sustavu sigurnosti hrane, pola svog radnog vijeka provela je u privredi u srednjem i visokom managementu. Sadašnji fokus njenog profesionalnog rada obuhvaća upravljanje i generiranje podataka relevantnih za procjenu rizika, s naglaskom na nacionalna istraživanja o prehrambenim navikama. Vodila je prvo Nacionalno istraživanje prehrambenih navika odrasle populacije u RH. Voditeljica je i prvog nacionalnog istraživanja prehrambenih navika dojenčadi i male djece do 9 godina (2017. – 2021.).

„Želja mi je spojiti iskustvo stečeno u privredi i ono unutar sustava u ovih gotovo 10 godina provedenih u HAH-u, s ciljem unaprijeđena sustava sigurnosti hrane. Veliki potencijal, također, vidim u europskim projektima i povlačenjima sredstava iz Europske unije“, naglašava dr. sc. Sokolić.

HAH

Plus hosting - banner
 

Potrošači, ovi savjeti će vam pomoći izbjeći neugodnosti, probleme, možda i tragičan ishod.

Opširnije...

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...
Plus hosting - banner

Sedma radionica: "Potrošačka školica"

 

Održana sedma informativno-edukativna radionica u sklopu projekta "Potrošačka školica"

Opširnije...

GI ProbudiKA: Važno je podići cijene

 

GI ProbudiKA o odvozu otpada: Najjednostavnije je podići cijene, treba misliti na sutra.

Opširnije...

PBZ: Odluka o promjeni naknada

 
Privredna banka Zagreb: Odluka o promjeni naknada u platnom prometu - Regulativa (Eu) 924/2009
Opširnije...

U Viškovu konferencija New Deal za potrošače

 
"POTROŠAČICA" - društvo za zaštitu potrošača Hrvatske: Konferencija "New Deal" za potrošače.
Opširnije...