Prevareni ste. Kome ćete se obratiti za pomoć?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Djelatnici ZHM heroji

Opširnije...
 

Zaboravite plastične vrećice i plastično suđe, ovaj trgovački lanac potpuno ih je ukinuo.

Opširnije...


ROZP u novom zamahu

Zbog situacije koje je nastala primjenom Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (Narodne novine 26/2015) i nedosljednosti primjene Zakona o zaštiti potrošača (neizvršenje obveza iz čl. 126.), te provedbe projekta BEUC (pokušaj nametanja krovne organizacije zaštite potrošača u Hrvatskoj) ROZP je zadnje dvije godine bila zauzeta rješavanjem nametnutih problema, te se borila s brojnim podmetanjima i pokušajima diskreditiranja ROZP kao saveza udruga potrošača Hrvatske. 

U ROZP su uvidjeli da su nužne promjene, te su na Izvanrednoj izbornoj Skupštini 16.06.2018. napustili "predsjednički model" tj. model da predsjednik bude odgovoran za sve i jedina ovlaštena osoba, te su  promjenom Statuta na čelo ROZP-a postavili kolektivno tijelo upravljanja "Direktorij" koji se sastoji od četiri resorna direktora, koji su nezavisni u radu, a zajedno čine cjelinu i svi su ovlaštene osobe za predstavljanje ROZP.

Sjedište ROZP je u Varaždinu sa Uredima u Bilju, Varaždinu i Zagrebu. 

Izabrane četiri direktorice:

  • Sanja Keretić, direktorica za financije i resurse
  • Maja Jezernik, direktorica za pravne poslove
  • Tanja Popović Filipović, direktorica za međunarodnu suradnju i strategiju razvoja
  • Dijana Kladar, direktorica za zagovaranje 

Rezultat zaokreta u radu ROZP u ovoj godini je na netom završenom Natječaju za dodjelu financijske podrške udrugama za provedbu projekta "Savjetovanje potrošača" II./2018. Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, prihvaćen projekt dvije članice ROZP (Varaždinski potrošač iz Varaždina i Udruga "MREŽNICA iz Duga Rese), te  se otvorila Savjetovališta. 

Odluka o dodjeli financijske podrške udrugama za provedbu projekta "Savjetovanje potrošača" II./2018.

ROZP poziva udruge za zaštitu potrošača koje žele raditi i boriti se za prava potrošača da se priključe jer potrošač MORA u Hrvatskoj ponovo dobiti status "regulatora tržišta", a ne da ima status "slabije strane na tržištu" kao što to definira Nacionalni program zaštite potrošača. Kao potrošači, mi smo dio svake transakcije (trgovine) koja se događa u Republici Hrvatskoj, Regiji i Europskoj uniji, jednom riječju na planeti. Mi smo u središtu mnogih izazova i prilika s kojima se suočava naša zemlja na gospodarskom planu kao dio globalizacije. 

Misija ROZP je osigurati da se naša prava kao potrošača ne mogu nikada ignorirati, a glas potrošača se mora čuti i poštivati ! Moramo uvjeriti sve subjekte da su potrošači korektivni faktor tržišta. Pobornici smo zaštite prava potrošača u Hrvatskoj i inozemstvu kako bi se pomoglo zaštititi i osnažiti potrošače u regiji.

Naša Strategija je zamišljena kao suradnja s udrugama za zaštitu potrošača na provođenju koordiniranih, ciljanih, nacionalnih kampanja i propagiranja koja će imati velik učinak u poboljšanju i osnaživanju potrošačkih prava u Hrvatskoj, a time i EU

Naša je najveća snaga je jedinstvo hrvatskih potrošača, njihova energija, pronicljivost, stručnost i neusporediv potencijal što je temelj i okosnica onoga što možemo učiniti zajedno. Zbog toga je omasovljenje, te usmjerenost na veću usklađenost i partnerstvo između udruga za zaštitu potrošača u Hrvatskoj, ključna u našoj strategiji.

Platforma koju želimo stvoriti bit će i prostor gdje će udruge za zaštitu potrošača dijeliti znanje, najbolje prakse i resurse, pristupati i pridonositi istraživanju i razvijati materijale za kampanje kao i alate za digitalno osnaživanje. Bit će to platforma koja je otvorena i dostupna svakom članu udruga za zaštitu potrošača, pružajući im niz mogućnosti za uključivanje u provedbu politike zaštite potrošača.

Izazov je suradnjaKrenimo zajedno raditi da bismo zaista učinili potrošačka prava najjačim agentom promjena u Hrvatskoj, za Hrvatsku zemlju informiranih i educiranih potrošača, svjesnih svojih potrošačkih obaveza i prava.

ROZP

 

Plus hosting - banner
 

Potrošači, ovi savjeti će vam pomoći izbjeći neugodnosti, probleme, možda i tragičan ishod.

Opširnije...

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...
Plus hosting - banner

Sedma radionica: "Potrošačka školica"

 

Održana sedma informativno-edukativna radionica u sklopu projekta "Potrošačka školica"

Opširnije...

GI ProbudiKA: Važno je podići cijene

 

GI ProbudiKA o odvozu otpada: Najjednostavnije je podići cijene, treba misliti na sutra.

Opširnije...

PBZ: Odluka o promjeni naknada

 
Privredna banka Zagreb: Odluka o promjeni naknada u platnom prometu - Regulativa (Eu) 924/2009
Opširnije...

U Viškovu konferencija New Deal za potrošače

 
"POTROŠAČICA" - društvo za zaštitu potrošača Hrvatske: Konferencija "New Deal" za potrošače.
Opširnije...