Odbijanje cijepljenja je strah, nesigurnost i manjak znanja o cjepivu protiv bolesti COVID-19.

Opširnije...
Plus hosting - banner
 


Na našim kovanicama nalaziti šahovnica, kuna, geografska karta Hrvatske, glagoljica te Nikola Tesla.

Opširnije...

Budute informirani izbjegnite neugodnosti

Izađite iz dužničkog ropstva


Tvrtke za naplatu dugova

Jedan od najprofitalnijih segmenata hrvatskog gospodarstva trenutačno je posao naplate dugova, odnosno otkupa nenaplativih i teško naplativih potraživanja banaka od građana i pravnih osoba. Iako se u tom segmentu financijskog poslovanja vrte milijarde kuna i ostvaruju milijunske dobiti, tvrtke ili agencije koje se bave naplatom potraživanja bez ikakvog su nadzora i za njihov ulazak na hrvatsko tržište ne treba nikakva posebna dozvola.

Kako je nedavno pisao portal Direktno, banke su dosad, prema podacima Hrvatske narodne banke, prodale više od 27,8 milijardi kuna svojih potraživanja za manje od 20 posto vrijednosti.

B2 kapital d. o. o. u vlasništvu nizozemske Ultimo Netherlandsa, iza kojeg stoji norveški kapital, lani je ostvario prihod od 352 milijuna kuna (rast od 42,2 posto) i neto dobit od čak 177,5 milijuna kuna (rast od 47,2 posto).

EOS Matrix, u vlasništvu njemačkog EOS Internationala, u 2017. imao je prihod od 295,27 milijuna kuna (rast od 113 posto) i neto dobit od 84,68 milijuna kuna (rast od 223 posto).

EOS je u 2016. imao prihod od 138,4 milijuna kuna, gotovo dvostruko veći nego godinu ranije i neto dobit od 26,18 milijuna kuna, također dvostruko više nego 2015.

APS Croatia, u vlasništvu češke tvrtke APS Recovery, čiji su direktori rumunjski i češki državljani, u 2017., u svojoj prvoj godini poslovanja u Hrvatskoj, imala je prihod od 16,7 milijuna kuna i neto dobit od čak 8,5 milijuna kuna.

CEI Zagreb d. o. o., tvrtka čiji direktor je mađarski državljanin, a u vlasništvu je nizozemskog Credit Express Groupa sa sjedištem u Amsterdamu, u 2017. ostvarila je prihod od 13,74 milijuna kuna (rast od 40,6 posto) i neto dobit od gotovo 3,5 milijuna kuna, što je dvostruko više od dobiti ostvarene u 2016 (rast od 107 posto).

Balazs Pados jedan od direktora CEI-ja (drugi je Dejan Petričko) ujedno je i direktor tvrtke Svea Ekonomi, u vlasništvu istoimene tvrtke registrirane na Cipru, koja je pak u 2017. ostvarila prihod od gotovo 55,84 milijuna kuna (čak 160 posto više od prihoda u 2016.) i neto dobit od 825 tisuća kuna (rast od 472 posto u odnosu na 2016.).

Cash Expert u vlasništvu srbijanske državljanke Lidije Rajković, a čijim poslovanjem upravljaju hrvatski direktori Sandi Majerić i Ana Jukić, lani je imao prihod od 2,32 milijuna kuna (rast od 143 posto) i neto dobit od samo 62.855 kuna.

Prima Solvent, tvrtka kojoj je Ministarstvo financija 2014. oduzelo odobrenje za posredovanje u potrošačkom kreditiranju, u 2017. ostvarila je prihod od 7,43 milijuna kuna (rast od 17 posto u odnosu na prethodnu godinu) i neto dobit od 2,11 milijuna kuna (godišnji rast od 53,4 posto).

Prima Collect, tvrtka kćer Prima Solventa, dakle istih vlasnika, lani je ostvarila prihod od 3,81 milijun kuna (rast od 9,4 posto) i neto dobit od 1,82 milijuna kuna (rast od 33,3 posto).

Mreža tvrtki Predraga Uzelca

Tvrtka Unesa u vlasništvu obitelji Uzelac, o čemu je već ranije pisao portal Direktno, imala je lani prihod od 818 tisuća kuna i neto dobit od 335 tisuća kuna. Digital Rapsody, tvrtka Nenada i Sanje Uzelac iskazala je prihod od milijun kuna (u 2016. prihod je bio jednu kunu) i neto dobit od 59 tisuća kuna. Isto tako njihova tvrtka Bonus Solucio imala je prihod od 3,86 milijuna kuna (rast od 49,1 posto) i neto dobit od 155 tisuća kuna.

Red star code je imao prihod veći od 4 milijuna kuna i neto dobit od 137 tisuća kuna.

Slične poslovne rezultate iskazale su i ostale tvrtke povezane s Predragom Uzelcem i njegovom američkom tvrtkom Peco Agency, o čemu je ranije pisao jedino portal Direktno.

Peco Agency Project iskazao je prihod od 1,3 milijuna kuna i neto dobit od 33 tisuće kuna, Peco usluge 4,88 milijuna kuna i neto dobit od 96 tisuća kuna, City Code 2,6 milijuna kuna prihoda i neto dobit od 100 tisuća kuna, a Life Code prihod od 910 tisuća kuna i neto dobit od gotovo 100 tisuća kuna.

I Uzelčeve najnovije osnovane tvrtke u svojoj prvoj godini poslovanja također ostvaruju milijunske prihode.

Primjerice, Code Expert imao je prihod 2,43 milijuna kuna i neto dobit od 54 tisuće kuna, Info expert 1,85 milijuna kuna i neto dobit od 47 tisuća kuna...

Austrijski, poljski i slovački kapital

Coface Adriatic, u vlasništvu austrijskog Coface Central Europe Holdinga, lani je imala prihod veći od 10 milijuna kuna (rats od 34,9 posto) i neto dobit od 454 tisuće kuna, što je upola manje nego prethodne godine.

Kredyt Inkaso, kojeg je osnovala istoimena poljska tvrtka, i koju vode poljski državljani u prošloj godini ostvarila je prihod od 177 tisuća kuna i gubitak od 633 tisuće kuna.

Tvrtka McGrath&Arthur, u vlasništvu istoimene slovačke tvrtke, iskazala je prihod od 908 tisuća kuna i gubitak od 375 tisuća kuna.

Direktno.hr

Plus hosting - banner
 


Objavljen je prvi pregled podataka iz sustava Evidencija lokacija odbačenog otpada.

Opširnije...
 


Ustavni sud je zaključio da su odredbe Zakona o energetskoj učinkovitosti kontradiktorne.

Opširnije...

Provjerite učinkovitost proizvoda i ukupne troškove!

 


Nova mrežna aplikacija koja podržava odabir učinkovitih kućanskih i elektroničkih uređaja

Opširnije...

Pošiljke s robom iz trećih zemalja

 


Dodatno pojašnjenje HAKOM-a vezano za poštanske pošiljke s robom iz trećih zemalja od 1. 7.

Opširnije...

FINA upozorava - pazite na opis plaćanja

 


Fina upozorava uplatitelje pomoći stradalima u potresu: pazite na opis plaćanja!

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...