Knjižica "Srdačno, hrana"

Važnost hrane u našem životu teško je precijeniti. Hrana je naše svakodnevno gorivo i ponekad zahtijeva više vremena i pozornosti nego što smatramo da joj možemo posvetiti posebice za vrijeme ove blagdanske euforije kada se ona prekomjerno kupuje i konzumira.

Uoči nadolazećih blagdana Centar za edukaciju i informiranje potrošača predstavlja knjižicu „Srdačno, hrana „ koja nudi praktične savjete i rješenja kako planirati kupovinu i jelovnik, kako skladištiti hranu, ali i daje odgovore kako naše svakodnevne navike utječu na globalna pitanja kao što su klimatske promjene, sigurnost hrane i glad u svijetu.

„Ovo pred vama nije obična knjižica: ona vas poziva na promišljanje o tome kako kuhate, te kako planirate, pohranjujete i upravljate hranom, kako biste izbjegli bacanje“, poručila je Tanja Popović Filipović iz Centra za edukaciju i informiranje potrošača, koordinatorica projekta za Hrvatsku.

Knjižica je izdana uz financijsku potporu Europske komisije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu projekta „Globalni pristup učenju o stvaranju otpada iz hrane“ koji ima za cilj popuniti prazninu niske osviještenosti i slabe obrazovne baze globalne međusobne povezanosti otpada s hranom, te će podići svijest ciljnih skupina o globalnoj međuovisnosti i pitanjima okoliša i društvenog razvoja, te promicati vještine izbjegavanja otpada hrane i promijenjene obrasce potrošnje u kućanstvima okrenuti doprinos smanjenju okolišnog i društvenog tereta na globalnoj razini.

Elektroničko izdanje knjižice “Srdačno hrana ” svi zainteresirani mogu preuzeti na sljedećem linku.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE : PREDSTAVLJANJE KNJIŽICE „ SRDAČNO HRANA „ (original - pdf)

Plus hosting - banner
 

Potrošači, ovi savjeti će vam pomoći izbjeći neugodnosti, probleme, možda i tragičan ishod.

Opširnije...

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...

Sedma radionica: "Potrošačka školica"

 

Održana sedma informativno-edukativna radionica u sklopu projekta "Potrošačka školica"

Opširnije...

GI ProbudiKA: Važno je podići cijene

 

GI ProbudiKA o odvozu otpada: Najjednostavnije je podići cijene, treba misliti na sutra.

Opširnije...

PBZ: Odluka o promjeni naknada

 
Privredna banka Zagreb: Odluka o promjeni naknada u platnom prometu - Regulativa (Eu) 924/2009
Opširnije...

U Viškovu konferencija New Deal za potrošače

 
"POTROŠAČICA" - društvo za zaštitu potrošača Hrvatske: Konferencija "New Deal" za potrošače.
Opširnije...