Prevareni ste. Kome ćete se obratiti za pomoć?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Djelatnici ZHM heroji

Opširnije...

Programirani kvarovi zabranjeni

Opširnije...


Knjižica "Srdačno, hrana"

Važnost hrane u našem životu teško je precijeniti. Hrana je naše svakodnevno gorivo i ponekad zahtijeva više vremena i pozornosti nego što smatramo da joj možemo posvetiti posebice za vrijeme ove blagdanske euforije kada se ona prekomjerno kupuje i konzumira.

Uoči nadolazećih blagdana Centar za edukaciju i informiranje potrošača predstavlja knjižicu „Srdačno, hrana „ koja nudi praktične savjete i rješenja kako planirati kupovinu i jelovnik, kako skladištiti hranu, ali i daje odgovore kako naše svakodnevne navike utječu na globalna pitanja kao što su klimatske promjene, sigurnost hrane i glad u svijetu.

„Ovo pred vama nije obična knjižica: ona vas poziva na promišljanje o tome kako kuhate, te kako planirate, pohranjujete i upravljate hranom, kako biste izbjegli bacanje“, poručila je Tanja Popović Filipović iz Centra za edukaciju i informiranje potrošača, koordinatorica projekta za Hrvatsku.

Knjižica je izdana uz financijsku potporu Europske komisije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu projekta „Globalni pristup učenju o stvaranju otpada iz hrane“ koji ima za cilj popuniti prazninu niske osviještenosti i slabe obrazovne baze globalne međusobne povezanosti otpada s hranom, te će podići svijest ciljnih skupina o globalnoj međuovisnosti i pitanjima okoliša i društvenog razvoja, te promicati vještine izbjegavanja otpada hrane i promijenjene obrasce potrošnje u kućanstvima okrenuti doprinos smanjenju okolišnog i društvenog tereta na globalnoj razini.

Elektroničko izdanje knjižice “Srdačno hrana ” svi zainteresirani mogu preuzeti na sljedećem linku.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE : PREDSTAVLJANJE KNJIŽICE „ SRDAČNO HRANA „ (original - pdf)