Otvoren MICP i tel. broj 0800 42 00

Međimurski info centar potrošača koji je službeno otvoren u nedjelju, 30. lipnja 2019. godine u okviru manifestacije Dani lipe 2019. u prostorijama Društvenog doma u Vukanovcu. 

Predsjednik Društva Vukanovčar Franjo Halabarec istaknuo je na otvorenju sljedeće: – Prvi hrvatski centar za potrošače otvorili smo u Međimurju, u malom Vukanovcu jer smo ovdje dobili potporu lokalne zajednice. Samo informirani potrošači su zaštićeni potrošači i stoga ćemo nastaviti provoditi naše aktivnosti kako bi se glas potrošača što jače čuo.

Cilj projekta Međimurski info centar potrošača je da se pravovremenim i cjelovitim informiranjem, savjetovanjem i edukacijom potrošača i njihovih obitelji stvori potrošački pismeni pojedinac svjestan svojih prava. Ured Info centra će za sada raditi 2 sata tjedno, dok će telefonska linija  0800 42 00 za korisnike biti dostupna svakog radnog dana od 9 do 12 sati, a savjetovanje i sve aktivnosti dostupne su na web stranicama Društva i društvenim mrežama.

– Dajemo potošačima informacije kako zaštiti svoja potrošačka prava jer nitko iz Zagreba neće doći ovdje da nas zaštiti. Naš cilj je da Međimurje postane vodeća županija po zaštiti potrošača, istaknuo je Željko Tomašić, glavni inicijator i voditelj projekta, tajnik Društva Vukanovčar. 

Uz Međimursku županiju i Općinu Gornji Mihaljevec, projekt su podržale općine Mala Subotica, Nedelišće, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martina na Muri, Selnica i Štrigova. Nakon službenog otvorenja i predstavljanja programa projekta, uslijedio je nastup Tamburaške sekcije KUD-a Selnica, a kuhari Josip Petričević i Stjepan Tkalec pripremili su bograč za posjetitelje.

Događanje je započelo hodom pod nazivom “Potrošačkom stazom vina i meda” kroz Općinu jer članovi Društva Vukanovčar poručuju da zaštita potrošača ne mora biti samo razgovor o negativnom već je potrebno sagledati i pozitivne strane prava potrošača.

Međimurske novine

 

  • Otvorenje-potroakog-centra-1-1-696x522
  • Otvorenje-potroakog-centra-1-696x522
  • Otvorenje-potroakog-centra-2-1-696x522
  • Otvorenje-potroakog-centra-3-1-696x522
  • Otvorenje-potroakog-centra-3-696x522
  • Otvorenje-potroakog-centra-4-696x522
  • Otvorenje-potroakog-centra-5-696x928
  • Otvorenje-potroakog-centra-6-696x522
  • Otvorenje-potroakog-centra-7-696x522
  • Otvorenje-potroakog-centra-8-696x522

Simple Image Gallery Extended

Plus hosting - banner
 

Potrošači, ovi savjeti će vam pomoći izbjeći neugodnosti, probleme, možda i tragičan ishod.

Opširnije...

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...

Sedma radionica: "Potrošačka školica"

 

Održana sedma informativno-edukativna radionica u sklopu projekta "Potrošačka školica"

Opširnije...

Ništa od povećanje cijene za odvoz smeća

 

Ustavni sud obustavio uredbu o gospodarenju otpadom, gradovi i općine ne mogu dizati cijene

Opširnije...

Nema zastare za ugovore u CHF!

 

Građani na ovo čekali godinama: Nema zastare kod ništetnih ugovora u CHF!

Opširnije...

Međimurski info centar potrošača poziva volontere

 

Volonteri se mogu javiti s Motivacijskim pismom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Opširnije...