Opća prava potrošača i Ovrha

"MREŽNICA" - udruga za zaštitu potrošača grada Duge Rese u partnerstvu s "POTROŠAČICA" - društvom za zaštitu potrošačica Hrvatske provodi projekt "Potrošačka školica" koji je financiran financijskom podrškom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u iznosu od 47.704,55 kuna.

"Cilj projekta „Potrošačka školica“ je svim zainteresiranim potrošačima na području našeg grada i županije pomoći u edukaciji i informiranju o potrošačkim pravima i obavezama na hrvatskom i europskom tržištu, te edukacija potrošača o načinima zaštite njihovih potrošačkih prava. S obzirom na to da su potrošači često u neravnopravnom položaju u odnosu na trgovca, temeljna informiranost iz područja zaštite potrošačkih prava iznimno je važna da bi potrošač postao ravnopravni partner na tržištu odnosno da se kod potrošača probudi svijest da je regulator tržišta, a ne slabija strana na tržištu" - rekla je voditeljica projekta Monika Milčić.

Projektnom „Potrošačka školica“ jača se svijest potrošača o njihovima pravima i načinima ostvarivanja istih putem devet informativno edukativnih radionica. Sve radionice će se održati u Pučkom otvorenom učilištu u Dugoj Resi.

Tema prve radionice su „Opća prava potrošača“ na kojoj će se potrošači upoznati s njihovim najvažnijim pravima kao što su pravo na obaviještenost, pravo na siguran proizvod, pravo na pisani prigovor, pravo na reklamaciju, pravo na zaštitu od nepoštenih ugovornih odredaba, pravo na besplatan upis u registar „NE ZOVI“. Ova radionica će se održati 06. srpnja 2019. s početkom u 10 sati u prostoru Demokratskog rasadnika.

Teme preostalih osam radionica odnosit će se na pojedina područja zaštite potrošača. Druga radionica će se održati 13. srpnja 2019. godine također s početkom u 10 sati, a tema je „Ovrha“. Predavanje o novom ovršnom zakonu i iskustvima potrošača održat će Marija Perušić, struč.spec.oec. iz Društva "POTROŠAČICA" koja će prisutne upoznati s novim ovršnim zakonom, trendovima u ovršnom postupku, izvansudskom ovrhom i nedostatkom izvansudskog ovršnog sustava, troškovima postupaka ali i ključnim promjenama u ovršnom zakonu.

Iz Udruge "MREŽNICA" pozivaju sve potrošače da dođu na radionice koje su za njih besplatne.

Ana Smoljak

Plus hosting - banner
 

Potrošači, ovi savjeti će vam pomoći izbjeći neugodnosti, probleme, možda i tragičan ishod.

Opširnije...

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...

Sedma radionica: "Potrošačka školica"

 

Održana sedma informativno-edukativna radionica u sklopu projekta "Potrošačka školica"

Opširnije...

Ništa od povećanje cijene za odvoz smeća

 

Ustavni sud obustavio uredbu o gospodarenju otpadom, gradovi i općine ne mogu dizati cijene

Opširnije...

Nema zastare za ugovore u CHF!

 

Građani na ovo čekali godinama: Nema zastare kod ništetnih ugovora u CHF!

Opširnije...

Međimurski info centar potrošača poziva volontere

 

Volonteri se mogu javiti s Motivacijskim pismom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Opširnije...