Antibiotike ograničiti  na hospitalizirane pacijente, ne bi ih trebali uzimati oni na kućnom liječenju.

Opširnije...
Plus hosting - banner
 


Na 300 milijuna kutija 7% je neoporeziva potrošnja, siva zona proračunu izbija više od pola milijarde kuna.

Opširnije...

Budute informirani izbjegnite neugodnosti

#budimoodgovorni

 


Proizvode se često oglašava kao ponude koje vrijede samo idućih deset minuta.

OSIJEK, 21. travnja 2020. (Hina) - Eurozastupnica Biljana Borzan (SDP) upozorila je u utorak kako su u okolnostima pandemije koronavirusa potrošači iznimno ranjivi na agresivni lažni marketing, u sklopu kojeg se prodaju niskokvalitetni ili lažni proizvodi te smatra da građane treba zaštititi od "koronaprofitera".

U priopćenju za javnost iz svojeg ureda u Osijeku Borzan ističe kako se u sklopu takvog marketinga "prodaju niskokvalitetni proizvodi, poput maski ili rukavica i lažnih testova na koronavirus, ili pak navodni ljekoviti pripravci na koje joj se naši građani redovito žale".
Takve proizvode često se oglašava kao ponude koje vrijede samo idućih deset minuta, a cijene su zbog navodne ekskluzivnosti vrlo visoke, objašnjava Borzan.

Dodaje kako je zato s tim u vezi postavila pitanje povjereniku Europske komisije Didieru Reyndersu, koji je već otvorio razgovore s internetskim platformama o brzom uklanjanju takvih oglasa.

Napominje kako je prijava europskim potrošačkim centrima od početka širenja virusa oko 30 posto više u odnosu prema istom razdoblju prošle godine, a i njezin je ured također zatrpan upitima, od prava putnika do online kupnje.
"Građani primjećuju i rast cijena, u Belgiji je on u prosijeku oko šest posto za prehrambene proizvode do 30 posto za ostale, a na Malti, primjerice, imamo veliki skok cijena informatičke opreme. Moramo zaštiti građane od 'koronaprofitera'", poručuje Borzan.

Upozorava kako je u Velikoj Britaniji internetskih prijevara 400 posto više, a Europol je dosad zaplijenio 13 milijuna lažnih farmaceutskih proizvoda.

"Odustanite od kupnje ako nešto zvuči predobro da bi bilo istinito. Kupujte s Internetskih stranica koje poznajete, najbolje onih iz Hrvatske. Također, ako kupujete iz EU, imate pravo povrata robe u roku od 14 dana od dostave", istaknula je zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan.

(Hina) xivuc ydv

Plus hosting - banner
 


doc. dr. sc. Kristina Petljak: Moraju li potrošači platiti sudske pristojbe zbog neplaćenih računa?

Opširnije...

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...

Hrvatska po potrošnji pretposljednja u EU

 


Hrvatska po potrošnji i BDP-u po stanovniku pretposljednja u Europskoj uniji

Opširnije...

Prvi Prelog sa 66 posto, Zagreb na 17, a Split na manje od četiri

 


Prema rezultatima u odvajanju komunalnog otpada, čak 11 ih je iz Međimurske županije.

Opširnije...

Uz pandemiju Covida-19, novu čine ovršeni

 


Uz pandemiju Covida-19, novu čine ovršeni. Tražimo odgodu ovrha do kraja godine.

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...